tiistai 28. elokuuta 2012

Talon olennot

Anna
Niin, ketkä meidän taloamme siis asuttavat? Saanko esitellä: Anna ja Leeni.

On ollut selvästi rankat bileet, kun muffinsit ovat kaatuneet ja toinen on sammunut sohvalle ja toinen istuu lattialla alasti.
Taustalla näkyy myös olohuoneen tapetti, se on pala vanhaa pussilakanaa. Portaita ei ole kiinnitetty, ne kai vain halusivat mukaan kuvaan.
Leeni ja kissa
Anna ja Leeni on tehty (muistaakseni)"posliini"-cernitistä, kädet ovat irralliset ja narulla kiinni vartalossa. Kissa on matkamuisto, en ikävä kyllä muista mistä maasta, mutta se vaikuttaisi olevan aitoa karvaa...
Televisio on oikeasti kuvia näyttävä härveli Japanista, mini-usbilla sen saa kiinni koneeseen, jossa se lataa akkunsa ja samalla voi siirtää kuvia. Muistaakseni maksoi euroissa noin 20 rahaa, mutta on hintansa väärti mielestäni!
Kukkopillit olen tehnyt massasta, odottavat maalaamista. Matto on pala pellavapyyhettä, lattia biltema-tikkua, sohva on itse tehty raakile.

Annan ja Leenin esikuvina ovat kodamat, hassut läpinäkyvät pyllyoliot Hayao Miyazakin elokuvasta Prinsessa Mononoke. Ne ovat jonkinlaisia metsän suojelushenkiä, mutta eivät mitään erityisen älykkäistä sellaisia. Suloisia kylläkin! Heidän muuten pelkistettyä ulkomuotoa täydentävät selkäpuolella realistiset pakarat. Tämäkin leffahelmi kannattaa katsoa, muttei lasten kanssa, se ei ole lasten elokuva vaikka onkin piirretty.

-Anna
Kodamat puussa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti