lauantai 18. elokuuta 2012

Tervetuloa!Tervetuloa kaksosten kotitaloon! Talon runko on Gepetton Aurinkoinen II, ostettu syksyllä 2011. Innostuksemme nukkekoteihin on varmaan herättänyt Tove Janssonin ja Tuulikki Pietilän mahtava Muumitalo (meidän mittakaavamme taitaa olla yhtä suuripiirteinenkin kuin Toven ja Tuulikin, jossain 1:12 ja 1:10 välimaastossa),jota on Tampereen Metso-kirjastolla tullut ihailtua monituisia kertoja. 
Rakentajina siis toimimme minä, Anna, ja sisareni Leeni. Toistaiseksi päävastuu on ollut minulla, sillä Leeni keskittyy tällä hetkellä toisenlaiseen kotiprojektiin (siitä lisää myöhemmin).
Tässä ensimmäisessä postauksessa komeilee talon toistaiseksi eniten valmis huone, keittiö, joka sekin on vielä aika lailla kesken. Kaikki kalusteet ovat itse räpellettyjä pöytää ja tuoleja lukuunottamatta, jotka on ostettu puuvalmiina Minimaailmasta, maalattu ja istuintyynyt verhoiltu.
Hella ja tiskiallastaso on liimailtu pahvinpaloista (hellassa on ledituikku sisällä valona). Tiskiallas on pieni peltirasia avattuna ja ympärys on pahvia, jonka toinen puoli on hopeinen. Jääkaappi on iPodin muovikotelo vuosimallia 2006, jonka olen valkoisella akryylimaalilla maalannut. Nauloissa altaan yläpuolella roikkuu samanlaisia Finelin emalimukeja kuin mummolassamme; olen nähnyt näitä Mariallakin. Ne eivät näemmä kestä kovin läheistä tarkastelua, mutta täydestä menevät vähän kauempaa! Piirsin ensin mallin suuremmassa mittakaavassa, minkä jälkeen pienensin sen kopiokoneella ja väritin puuväreillä.
Keittiön yläkaapit ovat myös valkoisella kankaalla päällystettyjä pahvinpalasia, vetiminä on painonepparin osia, joissa on pienet siniset helmet keskellä koristeena.

Viimeisenä vielä keittiön minikeittiön esikuva, Pirkkalassa sijaitsevan äitini lapsuudenkodin keittiö. Talo on valmistunut vuonna 1948, mutta keittiö on remontoitu ehkä 50-luvulla.


 Ensi kerralla aion esitellä puuceen!                   Anna
2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Maria! Ja paljon kiitoksia kirjoista ja mukavasta palvelusta! Olen ihan inspiroitunut Nukkekodista Väinölän tapaan :)
      Anna

      Poista