sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Uusi karvaneiti!


Mimmi ja pystykorvat

28.10 sunnuntaina Hämeenlinnasta liftasi kyytiin pikkumarsu nimeltään Maailman Xena-soturi. Parina viimeviikkona on ollut vähän kiirettä teknisten vempaimien ongelmilla höystettynä, joten uuden tulokkaan ensiesiintyminen blogissa on hieman viivästynyt. Minikokoisen soturin kutsumanimeksi on pikkuhiljaa vakiintumassa Mimmi. Tai oikeastaan suurimman osan aikaa sitä kutsutaan Pieneksi, syyn voitte ehkä päätellä marsujen yhteispotretista. Kolmea marsua on sivumennen sanoen yllättävän vaikea saada pysymään paikallaan muutama sekunti, jotta saa näpsäistyä kuvan. Näissä kuvauksissa minä toimin kuvausjärjestäjänä ja Anna kuvaajana, mutta hankalaa se oli silti. Mimmi syntyi aika pirpanana, syntymäpaino taisi olla alle 60 grammaa, mutta hyvin neiti porskuttaa! Se on tässä parin viikon aikana lihonut yli kolmanneksen siitä mitä se painoi meille tullessaan. Oikeastaan on ihme, että Mimmi on saanut yhtään lisää painoa, koska meillä ei ole sen tulon jälkeen ollut yhtään hiljaista hetkeä, mutta ilmeisesti marsu osaa syödä ja puhua yhtä aikaa.. Arvokkaita leidejä taisi ensi alkuun sapettaa pienen äänekkyys ja joka paikkaan tunkeminen, koska Eukko koki tarvetta toisinaan muistuttaa Mimmiä kaapin paikasta. Onneksi päivä päivältä yhteiselo sujuu rauhallisemmissa merkeissä.

Mimmi on kyllä ihan mahtava tyyppi! Se raportoi kaikkia tekemisiään kovaäänisesti rutisten, eikä pelkää oikeastaan ollenkaan. Sylissäkin se viihtyy hyvin jutellen omiaan, mutta sillä on hieman valitettava tapa maistella uteliaana vaatteita ja sormia. Olen kyllä muutenkin todennut marsujen näkökyvyn heikoksi. Joskus voi sattua, että kädestä tarjotun herkkupalan sijaan hampaisiin päätyykin sormi noilla vanhemmillakin rouvilla.. Mutta Mimmi on huomattavasti siekailemattomampi gourmet-kokeiluissaan. Mimmi on väriltään tortoiseshell-white, ja sillä on suloisesti toinen korva vaaleanpunainen ja toinen musta. Golden-väri ei näy näissä kuvissa kovin hyvin, mutta tulevissa otoksissa kenties saatte nähdä Mimmin monipuolisemmista kuvakulmista.

May I introduce: Mimmi! The name her breeder gave her means Warrior princess Xena :) She is now almost three months old and came to us 28th of October. Isn't she cute? She is really tiny compared to the other two, her weight is under 300 grams! She is also really brave and loud little guinea pig, and has very funny ears. Akka and Eukko were first a bit suspicios because at first the little one thought that she was the boss around here, but now everyone is getting along just fine. It's so much more fun to watch three guinea pigs messing around than two!Perhepotretti

1 kommentti:

  1. Oi, teillähän on nättejä marsuja täällä! :)

    Oma marsublogi: http://sadetakinsuojassa.blogspot.fi/

    VastaaPoista