keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Marsu-spa


Mikä ihanuus!

Päätin tänään pestä Akan ja Eukon. Eivät ne varsinaisesti olleet likaisia, mutta molemmista lähti ihan hirveästi karvaa. Aika näyttää, auttoiko pesu karvanlähtöön. Eukolla oli myös hiukan hilseilyä, joten ostin kosteuttavaa shampoota, Tigin Pet Head-sarjasta. Shampoon nimi on Feeling Flaky, ja se tuoksuu ihanasti mansikkajogurtilta! Tigin ihmisille tarkoitettujen tuotteiden ulkonäöt ja tuoksut vetoavat sisälläni asuvaan sokerihiireen, joten oli melkein pakko ostaa sitä myös marsuille.  Hirmuisen kallishan tuo oli, melkein 20e, mutta kun ne muut shampoot näyttivät ankeilta ja tuoksuivat lääkemäisiltä Tigeihin verrattuna.. Ja on se niin tyttömäinen! Melko vahvasta tuoksustaan huolimatta shampoo ei jäänyt pahemmin haisemaan turkkiin huuhtelun jälkeen.


Uudet makoilunurkkaukset siivouksen jäljiltä.

 Akka suhtautui pesuhetkeen ihmeen rauhallisesti, vaikka se on vähän ujompi tapaus kuin Eukko. Akkaa ei tuntunut pelottavan juuri ollenkaan. Eukko sen sijaan osaa draamakuningattaren elkeet - se raapi ranteisiin kunnon viirut pyrkiessään turvaan tappajakäsisuihkua. Onneksi järkytys ei kestänyt kauan (vaikka se pesi itseään närkästyneen näköisenä häkkiin päästyään). Molemmat tutkailivat innoissaan uutta häkin sisustusta. Ostin toisen vessalaatikon, koska se tuntuu olevan tytöillä suosittu makuupaikka. Laatikko myös pidentää siivousväliä, vaikka sisäsiistejä nämä possut eivät varsinaisesti olekaan. Akan entinen suosikkipaikka oli riippukeinun alla oleva pinnasängyn reunapehmuste (onnistunut kirppariostos), josta se siistinä neitinä potki kaikki papanat lattialle sitä mukaa kuin niitä kertyi. Häkissähän ei ole pohjalaatikkoa, ainoastaan kangassuojus. Se pitää kyllä heinät hyvin häkin sisällä, mutta papanoille se ei ole tarpeeksi kova vastus. Siirsin ruokakupin tuollaiselle taikakuutiosta taivutetulle tasolle, jotta varsinkin Eukko joutuisi tekemään vähän töitä ruokansa eteen. Pohjalla oleva pellettikippo on tyhjentynyt alta aika yksikön, lähinnä Eukon toimesta. Puutunneli on sen edessä siitä syystä, että Akka ei ilmeisesti jaksaisi hypätä, vaan mieluummin kiskoisi hampaillaan painavan keraamisen kupin päähänsä.. Tunnelin ansiosta Akka ei ylety venyttämään itseään kahdella jalalla seistessään kupille asti. On siinä kaksikko! Ohukainen ja Paksukainen.

Murjottava puolikuiva Eukko

Pokka-Akka


Tein tänään ihan mahtavan löydön meidän rappukäytävästä. Joku oli hylännyt sinne jo jonkun aikaa sitten omituisen kissan raapimapuun/leikkitelineen. Kun se ei ole sieltä hävinnyt, ajattelin ettei kukaan varmaan kaipaa sitä. En usko, että se on ollut käytössä, tai ainakin se on harvinaisen puhdas. Olen irroittanut osan, joka teki tuosta eräänlaisen keinulaudan (en oikein käsitä, miten kissa sitä käyttäisi), minkä jälkeen siitä tuli täysin marsuystävällinen. Tunneleissa on myös sivuilla uloskäynnit, mikä on hyvä sovunedistäjä, ja tytöt tykkäävät säntäillä putkiin joka suunnasta. Keskipalkki toimii estehyppytarkoituksessa. En pidä hökötystä häkissä vaan juksutusaitauksessa, sillä ihanan pehmoinen teddykarva, jolla putket on päällystetty, olisi pian muisto vain litistyttyään, värjäydyttyään ja hajustuttuaan marsun pissassa. Pistin putkien pohjalle vahakangasta ja pyyhkeenpalat, jotta häkkyrästä olisi iloa vähän pidemmäksikin aikaa. Vaikutti olevan välitön menestys vikisijöiden keskuudessa!

Kissahärpäke edestä...
... ja sivulta


  LeeniEi kommentteja:

Lähetä kommentti