maanantai 3. syyskuuta 2012

Reissu Forssaan ja oma tuotos

 Käväisin lauantaina Forssassa Mykkäelokuvafestivaalin takia (elokuva oli "Die Puppe", eli Nukke, hehhee). Leffalippuhan on oikeastaan kuin nukkekotikokoinen elokuvajuliste!

Nukkekoti ja Lelu oli hyväksi onnekseni auki, joten pääsin ostoksille. Ihana kauppa ja palvelu! Ostin vähän astioita, koska meillä ei vielä ole niitä, ja luulenpa etten saisi riittävän symmetrisiä aikaan millään. Olen etsinyt jiirileikkureita vaikka mistä, mutta täältähän ne löytyivät helposti. Satuin hyvään aikaan paikalle ja sain kaupan päälle vielä neljä Marian juuri tekemää vanhanajan pokkaria, joita on meillä mökilläkin. Nostalgisia! Kiitos Maria! Niin kuin näkyy, sain myös Nukkekodin Väinölän tapaan poikaystävältäni pienen suorasanaisen etukäteissyntymäpäivälahjavihjailun tuloksena...

Ja tänään pääsin hommiin! En omista mitään hyviä työkaluja (paitsi nuo ylemmän kuvan jiirileikkurit), mutta halusin kumminkin tehdä pormestarin kalustoon kuuluvan sohvan. Työhuoneeni sijaitsee lapsuudenkodissani, jossa olen tällä hetkellä koiravahtina vanhempieni ollessa Portugalissa. Leenikin on siellä, joten voin tehdä päätöksiä nukkekodin suhteen vapaasti. Hih! Sää on tänään on ollut ihmeellinen yhdistelmä ukkosmyrskyä ja auringonpaistetta, joten siirsin sahauspisteen verannalle. Aseinani toimivat Black&Deckerin sahauspöytä, huonekalusaha ja hiekkapaperi. 9 mm-vaneria minulla ei ollut, joten käytin sen sijaan saman paksuista mdf-levyä käyttämättömistä nukkekodin väliseinistä. Sahailin käsinojien muodon sinne päin ja hioin ne pyöreiksi hiekkapaperilla. Lopputulos on yllättävän hyvä! Sohvan kangas on pellavaisesta astiapyyhkeestä, vaneriset käsinojat öljysin naamaan tarkoitetulla lootusöljyllä (ratkaisuni ovat vähän luovia, kun en viitsi aina lähteä kauppaan, eikä opiskelijabudjetissa ole kauheasti ylimääräistä harrastuksille).
Marian ohjeella tehty pormestarin sohva
Pidän sohvastani oikein paljon! Ohjeet olivat selkeät ja hyvät, tosi yksityiskohtaiset. Joissain kohdissa tein omia ratkaisuja, koska epäilin ettei ohjeen tapa välttämättä toimisi kangasvalintani takia.
Tässä vielä aikaisemmin tekemäni minitilkkupeitto, koska se sopii postauksen väreihin! Tilkut eivät ole oikeita tilkkuja, vaan satuin löytämään kirppikseltä teemyssyn, jonka kangas oli valmiiksi painettua minitilkkupeittoa. Reunoihin ompelin toista kangasta ja tikkasin "tilkkujen" välit. Nurja puoli on ohutta viskoosia, välissä on muistaakseni palanen pehmeää bambukangasta. Pujotin reunoihin ohutta rautalankaa jotta peiton saa nätimmin sängyn päälle, mutta se ei oikein toiminut niin hyvin kuin toivoin. Peitosta tuli muuten kiva, ja se muistuttaa oikeassa elämässä tekemiäni täkkejä!

Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti