keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Täytettä kirjahyllyyn - New stuff in the book shelf

Hyllyntäytettä
Askartelin urakalla kirjoja hyllyyn! Suurin urakka ei tosin ollut fyysinen askartelu, vaan skannaaminen ja kuvien muokkaaminen (pieneen skanneriin ei mahtunut koko kansi, parhaimmillaan skannasin kolmessa osassa). Kultaisen kirjaston kirjat ovat Marian kirjasta, niitä minulla ei olekaan. Moni on toki lapsuudesta tuttu, varsinkin Kisu Killisilmästä tykkäsin kovasti.

I spent a day making books for my so far quite empty book self. Most of the time I spent in front of my laptop, scanning and adjusting sizes. These are mostly nostalgic books from my childhood.

Valmiita kirjoja
 En harmikseni omista väriprintteriä, joten päätin samalla kehittää (vai tulostuttaa?) valokuvia kesän ajalta ja äitini koirien lapsuusajalta, jotta eivät katoa digitaalitaivaaseen. Mielestäni paperikuvissa on muutenkin enemmän tunnelmaa kuin ruudulta katselemisessa. Nyt minulla on yhdeksän ylimääräistä arkillista pikkukirjankansia, kun onnistuinkin ensimmäisellä kerralla itseäni tyydyttävällä tavalla ;)
 Kirjan kannet ovat 10x15 cm kokoisella valokuva-arkilla. Yritin laskea mitat huolellisesti, joten niiden pitäisi olla tasa 1:12-mittakaavassa.

I don't own a color printer, so I had to go to a photo store and order some photos along these book covers. The size of the sheet is 10x15 cm, and I tried carefully calculate the mesurements so they would be truly in 1:12-scale. Now I have 9 extra book-cover-sheets, because I succeed well enough on the first time!

Tässä ne nyt ovat hyllyssä. Läheskään täyttä ei tullut! Onneksi on vielä paljon kirjoja, jotka minihyllyyni haluaisin.

The books didn't yet fill the shelf but luckily there's quite a lot of more books I'd like to have also in my mini-bookshelf!

Anna

6 kommenttia:

 1. Hei, oletko ajatellut myydä niitä ylimääräisiä arkkeja. Jos olet, olisin kiinnostunut ostamaan sellaisen. Näyttävät hyviltä. Voit ottaa yhteyttä tude.63(at)surffi.fi.

  VastaaPoista
 2. Ihanan näköisiä kirjoja! Ja hyvä idea toi paperikuvaksi teettäminen. Mulla on väriprintteri, mutta aina sillä ei saa niin hyvää jälkeä kuin haluaisi. En malta odottaa noita arkkeja :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oma hommansahan noissa on, mutta tulipahan kerrattua kuvankäsittelyä! Tämä on kiva harrastus kun pääsee harjoittelemaan kaiken maailman näpertelyjä monipuolisesti :)

   Poista
 3. Hienot kirjasarjat! Monen monta tuttua opusta.
  Tuossa alempana olevaa telkkaria kyllä ihastelin useamman vilkaisun ja takaisinpäin selailun verran. Onneksi en ole kadehtivaa sorttia... ai enkö? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mare, kiva kun löysit tänne! Pidän itsekin kovasti telkkaristani, sitä oli vaikka minkä värisenä - luulisin että se on tarkoitettu ihan digikuvien katseluun (japanilaisillahan on niin pienet kodit ja työpaikat). Jos vielä Japaniin eksyn, voin katsella josko minitelkkareita näkyisi ;)

   Poista
 4. Näyttävät niin sieviltä hyllyssään nämä kirjasi. Voi kun mukavaa on odotella omaa printtiarkkia saapuvaksi! Kiitos vielä siitä.

  VastaaPoista