sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Loma-asunto

Kuten mainitsinkin jo taannoin, olen marsujen kanssa ollut "etelän lomalla" pari viikkoa, joten ajattelin esitellä täällä marsujen kokoontaittuvan loma-asunnon. Häkin pohjan pinta-ala on pienempi kuin kotona, mutta ekstrana siinä on terassi,jonne pääsee kätevästi ramppia pitkin. A&E rakastavat sitä! Jostain syystä ravaaminen ramppia ylös-alas on marsujen mielestä mahtavaa puuhaa. Jouduin poistamaan sittemmin kuvassa näkyvän hienon kangaspäällysteen, koska se tuotti mielestäni liikaa vauhtia ja vaaratilanteita.. Akka sipsutteli sitä sujuvasti ylös ja liukui arvokkaasti pyllymäkeä alas, mutta Eukon laskeutumistyyli muistutti lähinnä lumivyöryä. Joten jouduin tyytymään tylsän näköiseen harmaaseen liukueste-kosteustilamattoon, joka ei luista tassujen alla. 

Since I've been spending a few weeks at my parent's house, I'd like to show you Eukko and Akka's portable "holiday home". It is slightly smaller than the cage I have home, but has got second floor to make it up :). The piggies love to run up and down between the two floors!


Akka suhtautuu epäilyksellä paparazziin.


Eukkoa sen sijaan ei hetkauta.

Sitten päivitystä marsu-uutisiin: Olen tosi tyytyväinen, kun olen saanut Akan lihomaan ja jopa syöppö-Eukon laihtumaan hiukan! Olen ostanut myös uudenlaista c-vitamiinia, joka on tablettimuodossa (Oxbow Daily C, hinta oli 11,90 e). Sen pitäisi maistua ananakselta, omenalta ja karpalolta. Eukko ottaa pillerin mielellään kädestä (yllätys-yllätys), mutta Akka on ryhtynyt nirsoilemaan parin ekan päivän jälkeen. Olisi kiva jos saisin nuo syömään c-vitamiinia tässä muodossa, koska silloin tietäisin niiden saaneen varmasti sopivan annoksen joka päivä.

I'm very happy that Akka has gained weight and Eukko has lost some since that's what I have tried to achieve. I've also bought some vitamin c-pills to guarantee that piggies get enough big daily dose of it. They are supposed to taste like pineapple, apple and cranberry. Eukko loves the pills but Akka isn't feeling that warm towards them..

Eilen illalla todistin Akan kummallisia taitoja. Se nimittäin osaa käyttää tassujaan syömisessä apuna vähän niin kuin oravat, vaikka ei nyt ihan yhtä ketterästi. Ennen syömistä se myös usein näyttää läpsivän ruokapaloja tassullaan. Eilen se kuitenkin vei shownsa pidemmälle, ja potkiskeli porkkananpalaa kuin jalkapalloa ympäri häkkiä! Näytti kyllä tosi kummalliselta ja huvittavalta. Lisäksi puuha oli Akan mielestä mitä ilmeisimmin hauskaa, koska se potkujen väliin teki ilopukkihyppyjä.

Akka has got a special talent: she can keep her food in her front paws (a bit like a squirrel)! She also likes to kick pieces of carrot around like football. She is obviously having fun while doing this. It looks hilarious! I don't know how she has learned to do this and I've never seen any other guinea pig using their front paws this way.

Leeni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti